Міністерство культури України

Виставки
 
 
 
   

Виставка художніх робіт Лариси Олійник

   

«Відчувати, любити зміни в природі, повертати наскільки є сил людям ті чудові, часто позабуті відчуття – чи може бути в митця благородніша місія». 

Тетяна Яблонська

22 грудня 2017 року у стінах літературно-меморіального музею Т.Г.Шевченка у Шевченковому відбулася презентація персональної виставки художніх робіт Лариси Олійник, учителя малювання Шевченківської спеціалізованої школи-інтернату.

На захід, присвячений ювілейній даті художниці, прийшли колеги, рідні та друзі, куми, знайомі, з уст яких лунали теплі щирі побажання. Учні Лариси Вадимівни приготували музичний подарунок, який розчулив ювілярку до сліз.

Запрошуємо усіх відвідати виставку, що триватиме до 22 січня 2018 року, помилуватися картинами, які авторка сердечно наповнила красою, теплом та ніжністю кольорів. 

 

 
 

Колеги та друзі прийшли привітати художницю

 

ЛАРИСА ОЛІЙНИК

Народилася Лариса Вадимівна 22 грудня 1967 року у смт Лисянка Черкаської області.

У 1987 р. навчалася художній майстерності на десятимісячних курсах художника-оформлювача у м.Городище, викладач – Близнюк Олекса Олексович. 1991 року вступила на художньо-графічний факультет Криворізького державного педагогічного інституту, який закінчила із відзнакою. Дипломна робота Лариси Вадимівни була представлена на виставці у Будинку художника м.Кривий Ріг (серія живописних пейзажів «Шевченків край»).

Була учасником обласних та районних виставок.1990 року стала учасником Міжнародного пленеру у Польщі, м.Білий Бір, під час якого дві роботи художниця подарувала місцевому музею.

З 1987 по 1994 рік працювала учителем образотворчого мистецтва дитячої художньої школи у с.Валява Городищенського району. З 1994 року і донині викладає образотворче мистецтво учням Шевченківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю Черкаської обласної ради.

Працює в жанрі станкового живопису, графіки та ілюстрації. У своїх учнях розвиває творчу самостійність, акцентує їх увагу на тому, що художник – не фотограф, краще не копіювати натуру, а сприймати її через своє «Я». Навчає в малюнку будувати конструкцію, бути спостережливим, уміти аналізувати.  

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua