Міністерство культури України

Виставки
 
 
 
   

Виставка "Мистецтво самопізнання"

13 жовтня 2016 року, в переддень свята Покрови Пресвятої Богородиці, у Моринському музейному комплексі заповідника відбулося відкриття виставки "Мистецтво самопізнання", на якій представлені вироби декоративно-ужиткового мистецтва, створені київськими майстринями Тамарою Федоренко та Анною Савенко.

Тамара Федоренко презентувала свої роботи - триптих із розписаних страусиних яєць "Три Різдвяні свята", три оригінальні панно з писанок, які поєднують у собі декілька технік: писанкарство, вибійка, аплікація.

 

Триптих "Три Різдвяні свята"

 

Панно з писанок "Тарас. Коловорот життя"

Панно з писанок "Дерево-Життя. Берегиня"

 

Панно з писанок "Великодній тризуб"

Анна Савенко представила глядачам більше ста двадцяти авторських дряпанок та різбленок надзвичайно тонкої роботи, а також чотири панно з мереживом та сережками, виготовленими у техніці австрійської вузлової вишивки.

 

 

 

 
 

ТАМАРА ФЕДОРЕНКО

Тамара Федоренко народилась 1984 року у Києві. Під час навчання у Київському національному університеті технологій та дизайну зацікавилася і почала вивчати академічний малюнок і живопис в художній студії при Національній спілці художників України. (Викладачі: Рєпка С.Н., Брахнов С.С.).

У 2011 році заснувала творчу групу «Писанкарство – відродження традиції».

Майстриня поставила собі за мету пропагувати мистецтво писанкарства шляхом проведення майстер-класів, виставок та благодійних заходів.

Бере активну участь у всеукраїнській виставковій діяльності, презентуючи свої роботи у всіх куточках України. Писанки Тамари Федоренко знаходяться в приватних колекціях України, Польщі, Литви, Швеції, Росії, Англії, Франції, Італії та Бельгії. 

АННА САВЕНКО

Анна Савенко народилася у Києві. У шкільні роки відвідувала Палац дитячої творчості та юнацтва. Здобувши освіту у Інституті КРОК (юридичний та економічний факультет), продовжила навчання у НАУ за спеціальністю воєнний психолог.

З 2011 року захопилася творчістю. П'ять років досліджувала давні техніки вишивки, переважно в Західній Україні, і тепер професійно займається вишивкою в різних мереживних техніках.

Вже півтора роки як Анна опановує мистецтво різьблення та дряпання по шкаралупі яйця.

Вона - учасниця багатьох всеукраїнських та персональних виставок та виставок-ярмарків в Україні та за її межами. У 2015 році виборола Гран-прі в рамках всеукраїнської виставки «Арт-країна» та стала кращою майстринею року по різьбленню по яєчній шкаралупі.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua