Міністерство культури та інформаційної політики України

Події
 
 
 
   

Квест "Йду за Шевченком"

24 вересня 2021 року в літературно-меморіальному музеї Тараса Шевченка в селі Шевченкове було проведено квест «Йду за Шевченком».

Захід присвячено Міжнародному дню музеїв, який у світі почали відзначати 27 вересня ще у 1979 році в Італії. У жовтні 1997 року Україна стала дійсним членом Всесвітньої туристської організації — головної міжнародної міжурядової організації у сфері подорожей і туризму, що є виконавчим органом ООН та займається активізацією та розвитком туризму, розробкою та впровадженням світової туристичної політики. 

У вересні 1999 року на XIII сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристської організації, що проходила у м. Сантьяго (Чилі), Україну було обрано до Виконавчої ради організації.

 

 

 

До участі у квесті були запрошені учні 8 класів Шевченківської спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю ЧОР – команда «Sheзнавці», вчитель Наталія Миколаївна Хмара та опорного навчального закладу Шевченківської загальноосвітньої школи Шевченківської сільської ради – команда «Кобзарики», вчитель Ольга Григорівна Сорока.

Перед початком квесту присутні прослухали екскурсію по музею, після чого розпочалися змагання. Учасники дуже вправно і азартно виконували завдання.

За перебігом квесту спостерігало почесне журі – начальник відділу освіти Шевченківської ОТГ Надія Григорівна Леус, директор Центру культури та дозвілля Шевченківської ОТГ Наталія Іванівна Карпенко та науковий співробітник музею історії села Вільшана Оксана Вікторівна Христенко.  

 

 

 

Кожна команда намагалася якнайкраще проявити свої знання життєвого і творчого шляху Кобзаря. І не дивно, що різниця в отриманих балах була зовсім мізерна. Так «Sheзнавці» набрали 99 балів, а їх суперники «Кобзарики» – 98.

На згадку про цей день всі отримали подарунки, багато цікавих фото та масу вражень.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua