Міністерство культури України

Події
 
 
 
   

22 березня 2021 року в Національному заповіднику «Батьківщина Тараса Шевченка» відбувся поетичний круглий стіл «Моя стежина до Тараса». Захід був присвячений Всесвітньому дню поезії.

В фоє літературно-меморіального музею Тараса Шевченка в селі Шевченкове зібралися обдаровані земляки Кобзаря. Із Шевченкового були присутні: Володимир Бойко, Валентина Войцехівська, Іван Шпота, Наталія Олійник, Наталія Ковтун.

Цього дня не можна було не згадати й тих талановитих Шевченківців, які вже відійшли у інші світи та пам'ять про них живе в наших серцях. Серед них Анатолій Савченко, Володимир Засідатель та Володимир Пономаренко.

Моринці представили Альбіна Кулик, Станіслав Суржко та Ольга Малько.

 

Присутнім був і поет з сусідньої Пединівки Микола Темченко. Учасниками поетичного круглого столу стали і митці смт Вільшана, яке також входить до складу заповідника. Свою поезію читали Оксана Христенко та Ольга Щекочіхіна. Долучилися до заходу письменник з села Боровикове Анатолій Красюк зі своїми збірочками та Галина Загорулько з племінником Григорієм Голубом, які презентували книгу Василя Голуба, видану 2020 року, хоча вірші були створені ще в роки Другої світової війни.

 

Кожен з виступів переплітався музичними номерами учасників Шевченківського Центру культури та дозвілля під керівництвом Наталії Карпенко.

В залі панувала приємна атмосфера, лунала найрізноманітніша поезія, звучали пісні на слова місцевих авторів.

На заході було розгорнуто виставку збірок поезії всіх присутніх поетів, які є фондовою колекцією Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка». Цього дня наша колекція дещо збільшилася, адже митці дарували свої нові видання. По закінченні круглого столу була можливість поспілкуватися, поділитися досвідом, отримати певні уроки. Щиро дякуємо всім учасникам та гостям.

Сподіваємося, що на цьому заході не одну душу заполонило Слово! 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua