Міністерство культури України

Події
 
 
 
   

 

21 травня 2021 року науковці Національного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка" спільно з Шевченківським національним заповідником провели Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Тарасова Гора: люди і події» - до 160-річчя повернення Тараса Шевченка в Україну.

Науковці підготували для доповіді такі теми: генеральний директор Людмила Шевченко «Сучасний стан та перспективи збереження історико-культурних та природних пам’яток», завідувач відділу музеїв Людмила Метик «Хранитель Шевченкової могили Варфоломій Шевченко», заочно молодший науковий співробітник Маргарита Ткаченко «Нові концептуальні підходи до виставкової, експозиційної та екскурсійної діяльності музеїв та історико-культурних заповідників у ХХ столітті».

 

Перед початком конференції для учасників та гостей Тарасової гори відбулася невеличка концертна програма від тріо бандуристок «Червона калина» під керівництвом співачки, бандуристки Марії Сороки, яка і створила цей чудовий колектив 1981 року. Тріо брало участь в історичному поході «Останнім шляхом Кобзаря», приуроченому 130-й та 150-й річниці перевезення тіла Т. Шевченка із Петербурга в Канів.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua