Міністерство культури України

Події
 
 
 
   

Флешмоб «#Я_теж_читаю_Кобзаря»

У 2020 році виповнюється 180 років з дня виходу першого та 160 років з дня виходу другого прижиттєвих видань «Кобзаря» Тараса Григоровича Шевченка. Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка» організовує перший міжнародний флешмоб «#Я_теж_читаю_Кобзаря». Мета флешмобу – популяризувати постать нашого земляка, його творчість, показавши різні видання однієї з найвідоміших книг для українців і не тільки – збірку «Кобзар».

Правила нашого флешмобу дуже прості:

1. З 1 березня до 26 квітня 2020 р. зробіть фото, селфі або запишіть відео з книгою «Кобзар», яку маєте у власній бібліотеці. Це можна зробити на фоні пам’ятника, барельєфу чи погруддя Тараса Шевченка у вашому місті чи селищі.

2. Опублікуйте фото на офіційній сторінці заповідника www.facebook.com/batjkivshhynatarasa/, а також на своїх сторінках в соціальних мережах (Facebook, Instagram або Twitter), обов’язково вказавши хештег #Я_теж_читаю_Кобзаря, країну та місто чи село, де зроблено фото. Наприклад: Керелівка, Україна #Я_теж_читаю_Кобзаря, або Kazakhstan, Astana #Я_теж_читаю_Кобзаря Найкращі фото будуть розміщені на офіційній сторінці у Фейсбук та використовуватимуться у виставковій діяльності Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка».

Долучившись до флешмобу #Я_теж_читаю_Кобзаря, за бажанням подаруй «Кобзаря» музею Тараса Шевченка в селі Шевченкове на Черкащині, який доповнить поетичну колекцію заповідника. Кожного, хто подарує книгу «Кобзар», чекає приємний подарунок-сюрприз від організаторів флешмобу!  

Колектив Національного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка",
а також вихованці дитячого навчального закладу "Тарасик" Шевченківської ОТГ разом з вихователями
показують приклад, стартуючи з флешмобом #Я_Теж_Читаю_Кобзаря в селі Шевченкове (Керелівка) 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua