Міністерство культури України

Події
 
 
 
   

31 липня 2020 року науковці Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» взяли участь у презентації бренду Черкаської області.

Ще рік тому в області розпочали роботу над брендом та айдентикою Черкащини. Залучали найкращих експертів та знавців з усієї України. На участь у конкурсі на найкращий, найвлучніший слоган було подано 231 пропозицію, з яких робоча група з брендингу обрала ТОП-3. Далі ж єдиний слоган для регіону було визначено шляхом проведення публічних консультацій, де кожен міг проголосувати за 1 із обраних ТОП-3 слоганів.

За рік роботи над брендом спеціалісти зробили детальний аналіз регіону, об’єднали творчих людей, які представляють найрізноманітніші сфери життя Черкащини і України вцілому щоб запустити процес зі створення бренду. Разом із цими людьми розробили сайт з брендингу, промовідео слоганів, провели туристичний форум та конкурс на обрання слогану, запустили інформкампанію. 

 

Далі разом з жителями регіону визначили і обрали слоган бренду ЧЕРКАЩИНА – МІСЦЕ СИЛИ. Розроблено логотип, айдентику, що є елементами бренду, розроблено туристичну маркетингову стратегію, за допомогою якої бренд буде впроваджуватися.

Візуалізували історію, культуру та самобутність Черкащини директор студії дизайну «White Studio Design» Олег Білий та керівник креативного бюро «Dmytro Bulanov creative buro» Дмитро Буланов. Олег Білий раніше розробляв бренди Чорнобиля, Калуша, Дрогобича, Борислава, Кам’янки-Бузької та Рахівського району. Дмитро Буланов працював над брендами міст Запоріжжя та Генічеськ.

 

Бренд є складовою маркетингової стратегії розвитку туризму. Її також розробила команда під кураторством керівника ТІЦ м. Дрогобич, керівник КП “Туристично-інформаційний центр” Ігор Чава.

І от настав час презентувати результати роботи. Місце обрали для цього надзвичайно цікаве – Дикий Хутір, біля могутнього дуба Максима Залізняка у Холодному Яру, що на Чигиринщині. Це місце, яке надихає, дає позитивний заряд, дозволяє розправити крила, жити і творити далі.

Перебуваючи в подібних місцях, а їх безліч у нашому славному краї, розумієш, що Черкащина – дійсно місце сили!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua