Міністерство культури України

Події
 
 
 
   

12 вересня 2020 року виповнилося 145 років з дня народження нашого земляка з села Тарасівка Звенигородського району Черкаської області українського хорового диригента, композитора, етнографа та письменника – мемуариста Олександра Кошиця.

Цього дня на його батьківщині було досить людно, адже до земляків відомого диригента з святковим концертом завітав Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки, який того дня теж святкував свій 77 день народження. Завітали на ювілей Олександра Кошиця і провідні шевченкознавці, поети, письменники, журналісти, пересічні туристи, місцеві жителі.

Розпочалися урочистості на садибі батьків Тараса Шевченка у Керелівці. Почесна делегація вклонилася могилі матері Кобзаря, народний артист України Василь Нечепа виконав старовинну козацьку думу.

У цьому святому місці у виконанні хору пролунала молитва «Отче наш»

Під час заходу до Шевченкового краю на фотосесію завітало щойно створене подружжя Бондаренків з м. Звенигородка, які з задоволенням долучилися до урочистостей. Учасники хору привітали молодят з їх святом та заспівали «Многая літа», саме тут наречені виконали свій перший танок молодят, а всі присутні бажали їм щасливого подружнього життя.

Далі делегація перемістилася до села Тарасівка, де оглянули садибу Кошиця, поспілкувалися з селянами, викладачами та учнями. В будинку культури відбулося урочисте засідання, яке закінчилося неймовірним виступом Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Григорія Верьовки та українського майстра художнього слова, Героя України. Народний артист України, лауреат Національної премії ім.Т.Г.Шевченка Анатолій Паламаренко виконав поему «Холодний Яр» Т.Г.Шевченка. 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua