Міністерство культури України

Події
 
 
 
   


 


     

Український музей в Нью Йорку.
Відкриття Українського музею одне з найвидатніших досягнень українських емігрантів у США. Він заснований у 1976 році Союзом Українок Америки. Його метою є представлення та збереження багатої та культурної спадщини українського народу. За допомогою виставок, наукових та документальних розвідок. Навчальних програм та заходів музей розкриває різноманітність української культури.
3 квітня 2005 року музей відкрив нову будівлю, яка має Верхні галереї для експозиції, сучасний клімат-контроль у приміщеннях галереї, нові приміщення фондосховища, науково-технічну бібліотеку, залу конференцій, музейну крамничку.
Особливе місце посіла мистецька колекція, яку складають твори професійних митців-українців, що працювали в Україні, а також тих, хто вимушено емігрував до Західної Європи та різні країни Америки. Це малюнки, твори в різних техніках гравюри, живопис, скульптура. Саме сюди передали більшість творів Василя Кричевського, скульптора Михайла Крешновського, Олександра Архипенка.
До музичного архіву передані важливі документи та речі стосовно останніх 100 років української еміграції у США. Серед них – особисті архіви документи, що відображають культурне, мистецьке, суспільне життя українців.
Нині в Українському музеї триває виставка писанок та фото дерев’яних церков України «Обереги життя. Писанки і дерев’яні храми України».
Щорічна виставка писанок зібрана з великої колекції і містить підбірку фото церков. Архітектурні стилі узгоджуються з писанками з відповідних регіонів.
29.03.2019 року генеральний директор Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» Л.Шевченко відвідала Український музей, зустрілася з колегою, директором Марією Шуат. Під час розмови були окреслені теми подальшої творчої співпраці колективів, започатковану два роки тому, а також вручені сувеніри з нагоди 80 річчя літературно-меморіального музею Т.Шевченка в с. Шевченкове.

 

 

 





 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua