Міністерство культури України

Події
 
 
 
   


 


     

Український інститут Америки – культурна установа українців у США, заснована українським винахідником, бізнесменом і філантропом Володимиром Джусом у 1948 році. Від 1955 року міститься у купленому ним у Нью Йорку палаці Августа та Анни ван Горн Стайвезент, який належить до національних історичних пам’яток США.
Згідно зі статутом Інститут є осередком збереження творів української культури (мистецтва, літератури, музики, народної творчості), допомоги студіюючій молоді та українцям, що живуть у США, зокрема винахідникам. У ньому зберігаються твори Олександра Архипенка, Олексія Гриценка, Григорія Крука. Інститут розбудовує зв’язки з культурними колами американського світу, влаштовує мистецькі виставки, наукові з’їзди, концерти, літературні вечори, творчі зустрічі.
Зокрема, з 04.04.2019 в цій історичній будівлі буде розгорнута виставка картин народного художника, Лауреата Національної премії України імені Т.Шевченка Івана Марчука. Колектив заповідника бажає успіху в проведенні цього творчого заходу і перебуває в емоційному піднесенні від мистецького спілкування з автором на відкритті виставки «Шевченкіана Івана Марчука», присвяченій 80 річчю літературно-меморіального музею Тараса Шевченка у с. Шевченкове 09.03.2019 року.

 

 

 

 





 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua