Міністерство культури України

Події
 
 
 
   

 

 

Творцем може бути кожен, якщо в нього є те, що його надихає.
Платон

Багато традицій у нашій країні запроваджуються лише тому, що вони красиві, а замислюватися над їхньою першопричиною чи символікою у щоденній суєті не особливо доводиться. Всі земні культури нерозривно пов'язані між собою, і сучасні звичаї мають найглибше коріння, що пронизує історію на багато тисячоліть.

До новорічних свят, 20 грудня 2019 року, працівники заповідника Марія Лоскучерева та Маргарита Ткаченко для учнів 9 та 10 класів опорного навчального закладу "Шевченківська загальноосвітнья школа І-ІІІ ступенів" Шевченківської сільської ради провели майстер-клас з виготовлення різдвяного віночка.

Маргарита Анатоліївна та Марія Іванівна розповіли про історію виготовлення найпершого різдвяного віночка та показали їх різновиди. Діти із задоволенням слухали про його кожну деталь, яка має особливий сакральний сенс.
 
Творча зустріч принесла масу задоволення, адже кожен її учасник зміг створити для себе прикрасу до новорічних свят, оздобивши її декоративними цукерками, ароматними цитрусовими та горіхами. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua