Міністерство культури України

Події
 
 
 
   

17 грудня 2015 року, напередодні свята Святого Миколая, у Моринському відділі заповідника відбулося одразу два майстер-класи.

Гончар Костянтин Пустільнік виготовляв разом з дітками місцевої школи свистунці. Спочатку з-під дитячих пальчиків спорхували співочі пташечки. У когось шматочок глини перетворився на голуба, а у когось - на фазана. Потім майстер-клас з гончарства поєднався з кулінарним мистецтвом, і врешті-решт глиняні варенички, виліплені власноруч, розмістилися поруч із птахами.

 

Під час творчої праці допитливі школярики дізналися багато цікавого про глину та гончарство, зрозуміли, як зробити так, щоб пташечка "заспівала", навчилися за допомогою спеціальних різців прикрашати свої вироби різними узорами.

Для того, щоб зроблені власноруч свистунці довго могли служити своїм господарям, їх ще потрібно випалити. В цьому узявся допомогти дітям майстер.

 
У сусідній кімнаті навчання проводила досвідчена черкаська мисткиня Олеся Корж. Вона допомагала юним художникам відтворити на папері образ Святого Миколая, розповідаючи про традиції написання ікон та ділячись секретами художньої майстерності.

 

 

 

 

Відео майстер-класів можна переглянути:

Гончарство: http://io.ua/vdfe22711aaa8cbc1f158ead9b9aa6307
Малювання: http://io.ua/v5587ecfaa2e153fe0e9a214fce48b3ef

     
     

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua