Міністерство культури України

Виставки
 
 
 
   

 

Виставка соціального плакату "Шевченко forever"

 

27.03.2014 у Моринському музейному комплексі відкрилася виставка соціального плакату "Шевченко forever". Цей молодіжний соціальний проект був організований Черкаським обласним художнім музеєм, Українською творочою спілкою "Три крапки" за підтримки МФ "Відродження", МБФ "Україна 3000", ГО "Український центр розвитку музейної справи".

Плакати, створені молоддю України, відтворюють сучасний погляд на постать та творчість Тараса Шевченка, його бачення очима талановитих студентів та школярів. Учасниками проекту "Шевченко forever" стали студенти Харківської державної академії дизайну і мистецтв, Черкаського національного університету ім.Б.Хмельницького, Черкаського державного бізнес-коледжу, АРТ студії "Глорія" та Черкаської дитячої художньої школи ім.Данила Нарбута.

Засобами соціального плакату поезія Великого Кобзаря переосмислюється та набуває нового звучання. Проект порушує соціальні проблеми, і віршовані рядки Кобзаря стають слоганами до плакатів з питань української соборності, незалежності та євроінтеграції. Пророче слово Тараса, включене у новітній контекст, подане сучасною візуальною мовою, звучить по-новому.

Досягненням цього проекту стало розуміння молоддю універсальності та позачасовості постаті Шевченка для України, відхід від стереотипного сприйняття.

Цікавими є роботи, які трансформують Шевченкове слово мовою коміксів, смайликів та інших неординарних образів, що свідчить про здатність молодих дизайнерів до нешаблонного мислення і прочитання поезії Кобзаря.

 

Частина колекції плакатів буде експонуватися у адміністративному приміщенні Моринського музейного комплексу заповідника. Запрошуємо усіх на власні очі побачити креативні роботи сучасної молоді, які заставляють кожного з нас задуматися над тими питаннями, які ставив перед майбутніми поколіннями сам Тарас Шевченко. Виставка діятиме до 1 травня 2014 року.
     
 
     
 
     
     
 
     

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua