Міністерство культури України

Події
 
 
 
   
На початку 2014 року за програмою «Українська книга» на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України у державному науково-виробничому підприємстві «Картографія» світ побачило нове видання Атлас «Шляхами Великого Кобзаря», присвячене 200-річчю з дня народження Т. Г. Шевченка. Ольга Бондаренко, завідувач літературно-меморіального музею Т.Г.Шевченка Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» підготувала текст до розділу «Дитинство та юнацькі роки».
У ілюстрованому науково-популярному картографічному виданні життєвий та творчий шлях геніального поета і художника відображений у картосхемах та у текстових матеріалах, які проілюстровані репродукціями робіт Тараса Шевченка та сучасними фотографіями музеїв і пам’ятників Кобзаря.
 

 

 
13 січня в ефірі Першого каналу Українського радіо у програмі «Добридень» відбулася презентація унікального видання. Головний редактор ДНВП «Картографія» Ірина Руденко, провідний редактор Надія Крижова, науковий працівник Шевченківського національного музею у м.Канів Віта Дзима і Ольга Бондаренко розповіли слухачам про роботу над ювілейним проектом. Впевнені, що Атлас «Шляхами Великого Кобзаря» буде цікавий для всіх.
     
Сторінка розділу "Дитинство та юнацькі роки" атласу "Шляхами Великого Кобзаря"
 
Схема розміщення пам`яток заповідника у с.Шевченковому, розміщена в атласі

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua