Міністерство культури України
     
Виставки
 
Виставка „Згадуємо через віки. На Різдво до оселі Кобзаря”

У фойє літературно-меморіального музею Тараса Шевченка (с.Шевченкове) панує затишна різдвяна атмосфера. Тут розгорнута виставка виробів Віри Олександрівни Даніліної, вчителя образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Шевченківської спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю Черкаської обласної ради, а також її учнів.

 

Автор виставки Віра Даніліна
Батік Колядники. Автор В.Даніліна

Кожна річ, представлена на виставці, зачаровує, веде у світ казки, у світ народження Ісуса Христа. Від легкого поруху повітря гойдаються над маленькою колискою з немовлям янголи, виготовлені із соломи – уособлення світла і спокою в родині, також солом’яні „павучки” віддавна вважалися бажаними в оселі.

 

Баранці. Іграшки з ниток. Автори І.Гривцов, 10 років, А.Юрченко, 10 років

Вузликові ляльки

У центрі експозиції дідух – символ божества, захисту, достатку. Ваблять зір вузликові ляльки – обереги української родини. Різдвяними мотивами наповнені картини, зроблені в техніках холодний батік, латкове шиття; додають настрою казкові вироби, відтворені іграшки наших бабусь, зроблені теплими дитячими рученятами.

Дідух Колядник. Латкове шиття. Я.Синельник, 12 років

Запрошуємо всіх бажаючих зігрітись атмосферою духовності українства, гостинністю працівників заповідника і на весь рік зарядитись благодатною енергетикою виставки.

Композиція Село Птахи. Колективна робота учнів
Виставка буде експонуватися до березня 2011 року. По закінченню представлені на ній вироби кожен бажаючий зможе придбати, таким чином взявши з собою частинку відтвореного дитинства нашого Кобзаря, яким виповнені ці неповторні символічні образи.
       
       
       
       
       
       

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© batjkivshhyna-tarasa.com.ua 2011