Міністерство культури України

Події
 
 
 
   

 

 
Цьогоріч, як і щороку 10 березня, на центральну площу села Шевченкове біля пам'ятника Кобзареві на панахиду зійшлася сільська громада та родичі поета. Приїхали також нащадки із ближніх та далеких міст і сіл, щоб бути одностайними в молитві про Царство Небесне для нашого генія.

По закінченню священиком відправи учасники панахиди продовжили поминальний день у заповіднику, де під час заходу "У родинному колі" зібралися усі родичі Тараса Шевченка, які змогли прибути на батьківщину Кобзаря у цей день.

У другій половині дня працівники заповідника зустрічали Міністра культури України Євгена Нищука, який в ході робочого візиту до Черкащини відвідав також села дитинства Кобзаря.

До Книги вражень Євген Миколайович записав: «В вечірній час, в знаковому – символічному і сакральному Шевченковому місці… приходять дивовижні відчуття величі в простоті, людяності в посланнях до нас сущих приїздити сюди. Вклонятися і надихатися! Жити, творити і любити! З вдячністю колективу Міністр культури України 10 березня 2017р.» 

 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua